Har du hørt om kontaktløs betaling? For første gang i BAKgårdsfestivalens historie er det nå tilgjengelig som betalingsmetode på alle av festivalens arrangementer. Det er både tidsbesparende og enkelt. Har du et merke som ligner på et wifi-symbol på kortet ditt? Da har du mulighet til å bruke kontaktløs betaling på Bakgården.

– Så lenge det ikke kommer et plutselig strømbrudd som setter en stopper for hele Bakgården, så kan du betale kontantløst på terminalene hele helga, forteller assisterende banksjef Frank Kulseng ved Harstad Sparebank.

Det å betale blir dermed en kort prosess. Du tar ut kortet og legger det på symbolet for kontaktløs betaling og venter til du hører en pipelyd eller ser en bekreftelse på skjermen. Enkelt og greit!

Må du aktivere kortet så er det så enkelt som å holde kortet inntil symbolet og så følge instruksjonene på terminalskjermen.

Positive erfaringer

Harstad-butikken Lykke og lukas var en av de første i Harstad til å ta i bruk kontaktløs betaling levert fra Harstad Sparebank. De har hatt utelukkende positive erfaringer.

– Det passer helt fantastisk til småkjøp sånn som kaffe og kaker. Både vi og kunden sparer masser av tid, sier Line Ravn Munkvold ved Lykke og Lukas.

Kontaktløs betaling er også overraskende sikkert. Maksgrense for hver transaksjon uten kode er 200 kr, og du kan dermed kjøpe hva enn du måtte ønske opp inntil det. Har du dratt kortet mer enn fem ganger må du også taste kode for å forsikre deg om at det er ditt kort. De fleste bankene har også gode sikkerhetsrutiner som sikrer deg som kunde skulle noe gå galt.

– Har du en av de nyere Samsung modellene og konto hos oss, så har du også mulighet til å bruke en app på mobiltelefonen istedenfor kort, forteller Tone Pedersen fra Harstad Sparebank.

Dermed ligger alt nå godt til rette for at du på enklest mulig måte skal kunne nyte mest mulig av Bakgården 2016 uten å tilbringe lang tid i køa.