Til helga er det klart for Contrasto, en minifestival for de som liker klassisk musikk. Da initiativtaker Knut Erik Sundquist og Berit E. Henriksen for tre uker siden ga forsmaken på det som kommer fra neste år av, understreket de at Contrasto er en festival med «fin musikk».

– Det har åpnet seg et rom for klassisk musikk. Festspillene har hatt denne typen musikk, men ikke så mye nå. Jeg vil ha gode folk og fin musikk, sa Sundquist og understreket at det ikke bare er snakk om svisker, altså musikk folk gjerne kjenner fra før.

– Her blir det også ukjent musikk, sa han.

Mest etterspurt

Festivalen Contrasto skal etter planen arrangeres i april hvert år. Mens årets utgave er for en aperitif å regne, vil det fra og med 2017 bli full festival med seks konserter i løpet av ei helg. Festivalen er hver gang tenkt avsluttet med Vivaldis De 4 årstider. Avslutningskonserten vil finne sted i Trondenes kirke. Og før det inviteres publikum til en vandring på Stien langs sjøen.

– De som tar søndagsturen på Stien langs sjøen vil i løpet av vandringa få overraskelser underveis, sa Berit E. Henriksen i slutten av mars.

– Billettsalget går bra. Det er visst bare få billetter igjen til konserten i Trondenes-kirka, sier Knut Erik Sundquist.

– Den er mest etterspurt. Man merker at folk er interessert, og det viser at jeg har truffet.

– Men konserten på Galleri Nordnorge har ikke like godt salg, og det synes jeg er litt synd fordi det er min favoritt. Der får de sykt gode musikerne som kommer for å presentere seg med solostykker. Det blir utrolig fin musikk, sier han. og legger forhåpningsfullt til:

– Mange sier de ikke har kjøpt billett, men sier at de kommer. Dessuten går det jo an å kjøpe billett i døra.

Gratiskonsert

Sundquist forteller at det, i tillegg til de to planlagte konsertene, også blir en gratiskonsert.

– Vi gir en gratiskonsert på Bergsodden sykehjem. Dit kommer pianisten Nils Anders Mortensen. Den er på søndag formiddag.

Sykehjemmet har en egen ansatt for å skaffe til veie kultur til beboerne.

– Jeg tror de får inn beboere fra andre sykehjem også, så jeg regner med at det blir fullt hus, sier Knut Erik Sundquist.