Til sammen besøkte 1.540 arrangementene under årets Ilios. Det er Janne Juvi Rasmussen, styreleder for Ilios, svært godt fornøyd med.

– Det har vært fulle hus på de fleste forestillingene. Det har vi ikke vært bortskjemt med tidligere akkurat, så det er fint å se en økning i publikumstallet, sier Rasmussen.

Publikumsrekord

Hun trekker blant annet frem forestillingen ”Doras kunstkoffert”, Jennifer Torrence musikkteaterforestilling ”No Say, No Way” og konserten ”The Brass from Utopia” som har vært populære hos festival-publikummet.

– I tillegg hadde vi publikumsrekord på Byvandringen søndag som også hadde tiårsjubileum i år, sier Rasmussen.

Der solgte festivalen 158 billetter til arrangementet.

– Byvandringen har alltid hatt mellom 100-150 besøkende, så det er gøy at vi tangerte det i år.

– Sterkt

Rasmussen mener et av de største høydepunktene under årets festival var ”Stumfilmkonsert”, der Det norske blåseensemble spilte improvisert musikk til filmen Nosferatu - sammen med gjesteartistene Michael Vollny og Eric Schaefer.

– Her var det med ekstremt dyktige musikere. Ved å improvisere live til filmen blir det en enorm nerve, ladet og veldig sterkt når det drives opp og ned i tempo, forklarer Rasmussen, og legger til:

– Tilbakemeldingene fra publikum har vært positive.

Skolekonsertene tilknyttet Ilios gikk i gang for to uker siden, og skal fortsette ut denne uka. Da når festivalen ut til over 3.000 elever i Sør-Troms.

– Spennende

Hun mener det vil bli spennende å summere og gjøre etterarbeid etter årets Ilios-festival - for snart kommer den nye festivallederen på plass.

Anders Eriksson tar over roret, og ifølge Rasmussen har den påtroppende festivalsjefen allerede startet planleggingen til neste års festival.

– Han har visjoner og ideer om hvordan han vil ta festivalen videre, og har vært i dialog med musikere. Ilios tar alltid en ny vending når en ny leder er på plass, og Eriksson har såpass mye erfaring fra blant annet Moldejazz at det vil bli spennende å se.

Rasmussen har selv fungert som øverste sjef for årets Ilios, i påvente av at festivalen fant den rette arvtageren.

– I år har hele styret stått for den kunstneriske programmeringen. Det har vært mye jobb, men også utrolig morsomt. Som styreleder har jeg hele tiden vært bekymret over at noe skulle gå galt, men festivalen har gått rimelig smertefritt for seg. Det er vi også avhengig av siden vi er en såpass liten stab, avslutter styrelederen.