MYE: Flere instrumenter på en gang er ikke hverdagskost.

I forrige uke reiste bandet Mean Steel rundt om på Harstad-skolene for å spille samtidsmusikk. Denne uken får også voksne i byen bli med inn i Mean Steels univers – en opplevelse som inspirerer publikum på en måte Hans-Urban Andersson og Ola Rokkones ikke har sett maken til tidligere.

På Harstad Montessoriskole reagerte barna ved å lage en lang rekke bilder. De stilles ut på konserten som holdes på De 4 Roser 6. februar, under Ilios.

– Vi har aldri fått lignende tilbakemeldinger. En kveld fikk vi mail, bare timer etter konsert, med et nytt stykke skrevet til oss av en komponist. Også en danser har tatt kontakt og sagt at hun vil lage en forestilling rundt musikken, sier Rokkones.

Spilte seg til blods

Med bare to personer i bandet, er det overraskende mange instrumenter som blir med på scenen når Rokkones og Urban holder konsert. Hovedinstrumentene deres er henholdsvis saksofon og cello, men duoen yppet seg når de bestilte nyskrevet musikk fra komponistene Lars Skoglund og Erik Stifjell.

– Hans-Urban har vært på svensktoppen med saksofon og trommer. Vi nevnte dette, og de ulike måtene vi kunne spille på, til komponistene vi bestilte verker fra. Det har resultert i så vanskelige stykker at jeg har øvet til saksofonen min ble fylt av blod. Jeg har bildebevis, sier Rokkones.

Nå må han blant annet spille saksofon og trommer samtidig.

– Man blir helt rar i hodet, sier Andersson.

Utstilling

De to musikerne ble så gira av bildene de fikk fra Harstad Montessoriskole at de bestemte seg for å stille dem ut på konserten denne uken.

– Det er veldig gøy å se deres reaksjon. Dette er noe de ikke har hørt tidligere, men barna er veldig åpne og holdt konsentrasjonen i over én skoletime.