HIL vant byderbyet - gikk ubeseiret i gjennom serien

Harstad IL hadde få og små problemer med å vise hvem som er byens beste lag i øyeblikket.
nyheter>>

I 4.-divisjon, avdeling Hålogalands siste oppgjør var det nemlig knyttet en god del forventninger til kampen som skulle avgjøre hvem som var byens beste lag da HIL tok imot Harstad til årets siste seriekamp. Selv om det innledningsvis var Landsås som hadde et par sjanser, var det meste over da HIL skåret på bakerste stolpe da hjørnesparket ble presist slått etter 10 minutter. Selv om stillingskrigen fortsatte, hadde hjemmelaget det meste av sjanser i omgangen. Da Gabriel Fjellvang ble spilt i gjennom like før pause, gjorde han ingen feil alene med Landsås-målvakt Karl-Harald Bruun. Han fastsatte da pauseresultatet til 2-0.

TEMPERATUR: Tidvis var det tydelig at dette var et skikkelig lokaloppgjør, hvor det var ampert mellom spillerne.  Foto: Ivar Hjelvik

Etter sidebytte ble det aller meste av håp om å komme seg tilbake i kampen da Landsås innbytter fikk marsjordre etter to minutter på banen. I nesten en omgang med 11 mot 10, ble det hele en spasertur mot seriemesterskapet i 4.-divisjon for HIL. Selv om det kun var to mål fra Thomas Skoglund Windstad i det 51. og 78. spilleminutt som gjensto i målprotokollen, var det ingenting å si på seieren. HIL vant fullt fortjent, og fikk en helt grei opplevelse før det er duket for kvalik-kamp om 14 dager. Hvem HIL da møter er foreløpig uvisst. Fem mål skiller tre lag i 4.-divisjon, Nordland, som blir avgjort neste helg.