Enorm økning i nybilsalget

Bilsalget i Harstad går så det suser. Økningen er på 47,3 prosent hittil i år.

Bilselger: Hos Sulland BMW Harstad har nybilsalget hatt en kraftig økning, forteller bilselger Daniel Marhaug.  Foto: Morten Hagen

nyheter>>

Bilpolitikken har snudd trenden. I tillegg har folk endre handlemønster. Nå er det hybrid og elbiler som er gjelder. Når bilforhandlerne får nye bilmodeller, er det elbilmodellene som har størst interesse.

Nå er det også kommet en helt ny batteriteknologi i salg. Det er kinesiske BYD som er først ute på markedet med et såkalt Blade-batteri. Flere forhandlere er spente på å se hvordan bruktmarkedet på elbiler vil reagere på den nye batteriteknologien. Utviklingen går fort og teknologien er der, rekkevidden økes gradvis i takt med markedet. Nå selges det elbiler med rekkevidde opp mot 800 kilometer. På plugin hybrider ser man også at rekkevidden på batteripakken øker, opp mot 100 kilometer på vanlige familiebiler.