Nordnorske bedrifter tjente 3,7 mrd. på å levere til petroleumssektoren i fjor

Det er ifølge analyseselskapet KPB over forventningene, men det 177 millioner mindre enn hva leverandørene tjente i 2019.

Goliat-platformen på vei inn til Hammerfest for vedlikehold.   Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

nyheter>>

KPB hadde forventet et større fall enn hva de nå hevder er realiteten. I en pressemelding skriver selskapet at de trodde at nedgangen skulle være på 340 millioner kroner. Dette er ifølge analyseselskapet beregninger gjort ut fra hva bedrifter i sektoren har rapportert. Det er i den såkalte Levert-rapporten at disse tallene framstilles torsdag.


Om Levert-rapporten

Levert-rapporten skal dokumentere utviklingen, og samtidig gi en oppdatert og lett tilgjengelig oversikt over hvilke deler av næringslivet i Nord-Norge som har hatt leveranser til petroleumssektoren. Fokuset er på bransjespesifikke leveranser. Datainnsamlingen har skjedd gjennom telefonintervjuer med leverandørbedriftene.

Prosjektet ledes av KPB og er finansiert av Equinor, Olje- og energidepartementet, Vår Energi, Wintershall Dea, Lundin Energy Norway, RN Nordic Oil, Aker BP, samt Nordland og Troms og Finnmark fylkeskommune.


I pressemeldingen gir olje- og energiminister Tina Bru en kommentar: