Nå får du digitalt valgkort

Valgkortet er en en bekreftelse på stemmeretten, men ikke nødvendig for å stemme, skriver Valgdirektoratet i en pressemelding. 

Totalt skal det sendes ut over 3,5 millioner digitale valgkort, og ca. 300 000 valgkort på papir.  Foto: Valgdirektoratet

nyheter>>

Denne uken sender Valgdirektoratet ut 3,5 millioner digitale valgkort.

– Dette markerer starten på valget, sier direktør Bjørn Berg.

Fra den 10. august er det mulig å forhåndsstemme til årets stortingsvalg i alle landets kommuner.

Før den tid sender Valgdirektoratet ut valgkort til alle som kan stemme.

En bekreftelse på stemmeretten, men ikke nødvendig for å stemme

– Å få valgkortet er først og fremst en bekreftelse på at du har stemmerett ved årets stortingsvalg, sier direktør for Valgdirektoratet Bjørn Berg.

I tillegg vil du finne nyttig informasjon om valget på valgkortet. I år sendes også valgkortene ut digitalt. Digitale valgkort kan brukes direkte på mobiltelefonen, og trenger ikke printes ut. Det er heller ikke nødvendig å vise valgkortet når du skal stemme, men det gjør selve stemmegivningen enklere og raskere.

– Det eneste du MÅ ha med deg er legitimasjon med fullt navn, bilde og fødselsdato. Har du dette, så får du stemt, fastslår direktøren.

Berg legger til at det er noen som lurer på om man kan stemme på nett med digitalt valgkort, men det kan man ikke. Det er ikke gjort endringer i hvordan valget gjennomføres, og velgerne må møte opp i et valglokale og stemme på papirstemmesedler som tidligere.

Man kan stemme i hele landet fram til 10. september.

På valgdagen må man stemme i kommunen der man er folkeregistrert.


– Utrygghet foran skolestart

Midt i et lokalt smitteutbrudd, møter mange ansatte i skole, SFO og barnehager opp etter ferien uten å være fullvaksinert.


Sendes til din digitale postkasse og varsler deg med SMS

Alle som får valgkort digitalt, blir varslet om dette med en SMS. De som bruker Digipost eller E-boks, finner valgkortet sitt der. De som ikke har en digital postkasse får tilgang til valgkortet via valg.no eller på Altinn.

De som har reservert seg mot elektronisk post i kontakt- og reservasjonsregisteret, eller som ikke har oppdatert eller bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene, får fortsatt valgkort tilsendt på papir.

Totalt skal det sendes ut over 3,5 millioner digitale og ca. 300 000 valgkort på papir.

Les mer om digitale valgkort på valg.no

Denne uken sender Valgdirektoratet ut 3,5 millioner digitale valgkort.  Foto: Valgdirektoratet

Sikre på at Harstad gir flest stemmer til Arbeiderpartiet

Mandag 13. september er datoen da nordmenn skal gå til urnene for å gjøre sin borgerplikt. Etter åtte år med borgerlig regjering melder Betsson at de tror det blir regjeringsskifte til høsten. De mener også at Arbeiderpartiet igjen vil få flest stemmer i Harstad kommune. Det kommer frem i en pressemelding fra tippeselskapet.Fikk møte ministeren:

– Sommerjobb er viktig for ungdommen

Olje- og energiminister Tina Bru var en snartur innom Mat av Vahl, for å hilse på Håkon Vahl og Iver Pedersen Krøtø.