Olje- og energiministeren til Nordland, Troms og Finnmark

Olje- og energiminister Tina Bru reiser til Harstad, Narvik, Tromsø og Berlevåg 2. - 4. august, skriver kommunikasjonsrådgiver Margrete Løbben Hanssen i en pressemelding.

Olje- og energiminister Tina Bru (H). Foto: Torstein Bøe / NTB  Foto: Torstein Bøe

nyheter>>

2. august vil Bru først ta turen innom Harstad. Det blir bedriftsbesøk hos EIDA Energy AS, med flere, for å se et pilotprosjekt for strømdelingsløsning mellom private boenheter og næringsbygg. Øvrige prosjektpartnere er Polar Kraft, Hålogaland Kraft Nett og Nordkraft.


Sp anklager Ap og regjeringen for å stanse spredt boligbygging i distriktene

Stortingsflertallet, både til høyre og venstre, stemte rett før sommerferien ned et Sp-forslag om å åpne for mer spredt boligbygging i Norge.


Litt senere på dagen går turen til Narvik hvor Bru skal besøke TECO 2030 sitt nye fabrikklokale i Narvik, som skal huse Norges første storskalaproduksjon av hydrogenbaserte brenselceller. Her vil Bru delta på åpent møte i regi av TECO 2030, NHO Nordland og Narvikregionen Næringsforening, hvor hun skal snakke om regjeringens hydrogensatsing.