Dropper festivalcamp grunnet koronautbrudd

Festivalen Márkomeannu vil bli arrangert, tross for at også Tjeldsund og Evenes er rammet av koronautbrudd.
nyheter>>

(VOL): Márkomeannu er en festival med samisk profil som arrangeres i Evenes og Tjeldsund. I en pressemelding fra festivalen, opplyses det at festivalen vil bli arrangert, men at det gjennomføres flere smitteverntiltak i forbindelse med festivalen.

Blant annet skal festivalcampen droppes. I tillegg blir en begrensning på maks 200 gjester både fredag og lørdag, og på barkvelden er det maksimalt 100 gjester.

− Hele festivalstaben og all innleid arbeidskraft har blitt testet for Covid-19 med PCR-test før festivalstart. Vår antallsbegrensing

gjør at det ikke er et krav med grønt koronapass for å delta. Vi ber alle huske på viktigheten av god håndhygiene og å holde avstand. Har du luftveissymptomer bes du holde deg hjemme, skrives det i pressemeldingen.

Blant tiltakene som innføres, er at all bestilling og betaling i forbindelse med festivalen skal foregå via en nettside. Dette gjøres ifølge pressemeldingen for å unngå kødannelse og oppsamling av folk.

I tillegg må alle gjestene registrere seg for å lette smittesporingen. Registrering er obligatorisk.

Arrangementene fredag og lørdag blir helt alkoholfrie.

Blant annet blir det også krav om at maksimalt fire personer kan sitte rundt samme bord, og munnbindpåbud for alle over 12 år som står foran scenen.