Utbyggingen av Johan Castberg-feltet:

Equinor ved Harstad-avdelingen: – Vår ambisjon er å bruke lokale leverandører

Betraktelig mye arbeid legges ned av Harstad-bedrifter når det kommer til utbyggingen av Johan Castberg-feltet. Hos Polarkonsult jobber et titalls ingeniører med oppdraget.

NORDNORSK VERDISKAPNING: Kjartan Laugen (innfelt), leder forberedelsene for Equinors nye gullgruve i nord. Han sier det er verdiskapning i flere regioner i landsdelen som følge av at Equinors bruker nordnorske leverandører.   Foto: Tone Anita Karlsen/Equinor

nyheter>>

Johan Castberg-feltet, som består av oljefunnene Skrugard, Havis og Drivis, skaper store ringvirkninger for næringslivet i Nordland, Troms og Finnmark. Polarkonsult i Harstad er en av bedriftene som ifølge leder for driftsforberedelsene, Kjartan Laugen i Equinor, er sterkt involvert i prosjektet.

– Avtalen med Polarkonsult er til nå på cirka 30.000 timer på dette oppdraget. Arbeidet som gjøres, er av overtruffen kvalitet. Kvaliteten som leveres av nordnorske leverandører, enten det er overflateteknikk i Sandnessjøen, Polarkonsult i Harstad eller Hammerfest Industriservice, er av god kvalitet, sier Laugen.