Anmeldelse:

En swingende fredag ettermiddag

Oddmund Finnseth er vel en av grunnpilarene i nordnorsk jazz. Så lenge jeg har vært musikkinteressert har han vært der. Parkert bak kontrabassen, godt foroverlent, med spilleglede og en svett panne.

NÆRMEST EN LEGENDE: Oddmund Finnseth med kontrabassen sin.  Foto: John Henry Storhaug

Han er en raus kar, denne Finnseth. Han gir alle sine medmusikanter spillerom til å levere solopartier ...

nyheter>>

Og særdeles ofte flesker han til med litt scat-sang i tillegg. Fredagen hadde han med seg et knippe særdeles kompetente musikere, og denne gang for å presentere sin egen musikk. Musikk som ligger i den tradisjonelle svingende jazzen sin gate. Lett fordøyelig, lett å like, og ikke minst fikk det godfoten til å røre på seg.

Han er en raus kar, denne Finnseth. Han gir alle sine medmusikanter spillerom til å levere solopartier, samtidig som venstrehånda danser opp og ned på halsen til bassen. Lekende, spiller med, spiller litt mot, men får det til å svinge skikkelig. Det gir vel egentlig begrepet «glajazz», en helt annen betydning enn det har hatt tidligere.