Slik er Erna Solbergs plan for gjenåpning av Norge

Statsminister Erna Solberg (H) legger opp til en kontrollert gjenåpning av Norge i fire trinn. Når første trinn kommer, kan hun ikke si noe om foreløpig.

Regjeringen jobber med å utarbeide et eget koronasertifikat til nordmenn som er vaksinerte eller immune mot covid-19. Det kan også bli aktuelt med egne råd som kun vil gjelde for fullvaksinerte. Foto: Torstein Bøe / NTB  Foto: Torstein Bøe

nyheter>>

– Vi skal gjøre dette trinnvis og kontrollert, sa statsministeren da hun onsdag la fram gjenåpningsplanen i Stortinget.

– Når vi har åpnet opp ett trinn, vil vi som hovedregel vente i tre uker før vi går videre til neste trinn. Når vi ser at det er trygt, og smitten ikke øker igjen, vil vi gå videre til neste trinn i planen, forklarte hun.