Flere ansatte og beboere er i nærkontaktkarantene:

Innført strengere tiltak på Bergsodden sykehjem: Bogruppe satt i tiltaksnivå 4

Lørdag kveld ble kommunen kjent med at en av deres ansatte på sykehjemmet har testet positivt for covid-19. Den ansatte har den siste perioden arbeidet på en av fløyene på bogruppe Ervik, og derfor er hele bogruppen nå satt i tiltaksnivå 4 av 4.

BERGSODDEN SYKEHJEM: Enhetsleder Baard B. Haugen har ved en tidligere anledning sagt at sykehjemmet gjør alt de kan for å ivareta de eldre.  Foto: Odd Leif Andreassen (arkiv)

nyheter>>

Tiltaksnivå 4 blir å vare i minst ti dager. Dette innebærer strenge smitteverntiltak og at det blir stengt for besøkende inntil kommunen vet mer om følgene av dette utbruddet. Tre ansatte og åtte beboere er i nærkontaktkarantene. Dette melder Harstad kommune tirsdag ettermiddag.

– Resten av sykehjemmet er satt til tiltaksnivå 2, opp fra 1. Det er også de øvrige sykehjemmene i Harstad. Det betyr i all hovedsak besøkskontroll og strengere smittevernsrutiner for de ansatte, sier kommunikasjonssjef Øivind Arvola.