Hurtigruten har 13 milliarder kroner i gjeld og nesten ikke inntekter

Hurtigrutens gjeld økte med rundt tre milliarder kroner i fjor, mens inntektene i årets første tre måneder ligger an til å bli 90 prosent lavere enn året før.

SLITER: Hurtigruten er kraftig rammet av pandemien.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter>>

Koronaåret 2020 var katastrofalt dårlig for Hurtigruten. Koronasmitte på skipet "Roald Amundsen", avlysning av all cruisefart, ni av 11 skip langs kysten i opplag, nær 3.000 ansatte permittert og et skrantende omdømme. I tillegg varsler ansatte om fryktkultur i rederiet.

Og mens inntektene og omdømme stuper til rekordlave nivåer, økte gjelden ved utgangen av fjoråret til 1,28 milliarder euro – 13,3 milliarder norske kroner. Gjelden økte med 2,7 milliarder kroner i løpet av fjoråret. Selskapet har aldri før hatt så høy gjeld og samtidig så lave inntekter.