Nå rives kunstverket for å gjøre plass til nytt boligprosjekt

Harstad Skipsindustri (HSI) er i ferd med å rive deler av det gamle verkstedet i Fjordgata. Da faller et yndet fotoobjekt i grus.

Deler av veggen er spist opp av maskiner.   Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

nyheter>>

Veggbildet ble ført opp i forbindelse med Festspillene i 2017. I bakgården mellom Coop Extra og de gamle byggene til det tidligere Kaarbø-verkstedet, arbeidet russiske Andrejev med å føre bildet på veggen. Kunstverket er laget med utgangspunkt i bilder som er tatt av fotograf Per Heimly.


Arktisk Graffiti spriter opp byen:

Gatekunst til fornøyelse

Har du en vegg så stygg at den skriker etter hjelp? Da kan du for eksempel donere den til Arktisk Graffiti. Resultatet kan bli en overraskelse.


– Vi fikk tilgang til Heimlys Dropbox, og da valgte vi et par bilder som vi likte. Da er det moro at datteren til mannen som blir malt, ringer fra Finnmark og sier hun er storfornøyd med resultatet. Dette er en piece vi håper skal bli en viktig piece, sa prosjektleder Nicolai López i 2017.