Søknadsfristen nærmer seg: Ber unge vurdere byggfag

– Hvis det ikke utdannes flere innenfor byggebransjen i tiden fremover, blir jeg nok etter hvert nødt til å ta inn utenlandsk arbeidskraft, sier Bjørn Isaksen, daglig leder ved Harstadbygg bolig AS.

Innen 2035 forventes et kompetansegap på hele 50.000 personer i bygg- og anleggssektoren alene, ifølge SSB.  Foto: Colourbox

nyheter>>

1. mars er det søknadsfrist for videregående skole landet over. I en pressemelding skriver Anne Marit Stork, regionleder for Byggmesterforbundet Nord-Norge, at hun håper flere ungdommer i år vil vurdere å søke seg til videregående skoler med bygg- og anleggsfag:

– I 2020 var det 206 elever på vg1 bygg og anleggsfag i Troms og Finnmark, mens det totale antallet elever på vg1 var 8592. Til tross for gode jobbutsikter, er det altfor få ungdommer som søker seg til bygg og anleggsfag, skriver Stork.