Brannvesenet i Harstad med innstendig oppfordring: – Hold oppsikt under matlaging

Brannvesenet i Troms og Finnmark rykket i 2020 ut til 37 branner og branntilløp på komfyren. Siv Bratteng i Harstad brann og redningstjeneste sier en komfyrvakt kan løse problemet og bidra til å redde liv og verdier.

KOMFYRVAKT: Leder i boligseksjonen i Harstad brann og redningstjeneste, Siv Bratteng (innfelt), oppfordrer alle til å ha komfyrvakt.  Foto: Komfyrvaktkampanjen/Infratek/Tore Skadal (arkiv)

nyheter>>

– Mange har nok erfart uhell, der bare flaksen hindret at det gikk skikkelig galt på kjøkkenet. Andre har dessverre ikke hatt samme hellet, og da kan resultatet bli som i bildet over. Litt uoppmerksomhet er alt som skal til, ofte fordi vi utsettes for forstyrrelser som plutselig tar all vår oppmerksomhet, sier leder i boligseksjonen i Harstad brann og redningstjeneste, Siv Bratteng.

Det kan være at vi svarer telefonen, mottar en gjest eller fordi vi har barn som plutselig trenger vår omsorg.