NSK Ship Design nr. 3 i nord: – Klart vi er stolte

Øksnes-baserte NSK Ship Design med kontor i Harstad har blant annet tegnet og konstruert Nordlaks sin Havfarm 1 og havnet på tredjeplass på gasellekåringen i region nord.

Kjartan og en modell av Bø-fartøyet "Vikanøy" som NSK er sterkt delaktig i utviklingen av.  Foto: Tommy Hansen

nyheter>>

Dette er eier og gründer Kjartan Karlsen glad og stolt over. Han slår også et slag for viktigheten av det private, nordnorske eierskapet. Det er en litt overrasket Karlsen som svarer VOL i det vi kontakter ham for en kommentar til gasellekåringen. Han var klar over at NSK Ship Design var nominert, men ikke hvordan kåringen faktisk gikk.

– Nei, det var jo veldig hyggelig å høre. Det er mange gode gründere og private selskaper både i Øksnes og Vesterålen generelt, så å havne på en topp 3-liste i nord, gjør meg både glad og stolt. Å ha så mange dyktige, private bedrifter i Vesterålen er viktig for hele regionen. For det er disse som stimulerer til videre vekst og utgjør en av hovedforutsetningene for ikke bare å beholde dagens befolkningstall, men bidra til at enda flere får lyst å bosette seg her, reflekterer Karlsen.