Koronasmitte påvist bare to dager etter at kommunen krevde strenge fergetiltak

Kriseledelsen i Ibestad kommune ba om omfattende smitteverntiltak på Ibestad-ferga søndag. Onsdag ble det påvist smitte hos en av mannskapet.

KREVDE TILTAK: Ibestad-ordfører Dag SIgurd Brustind og kriseledelsen i kommunen fikk gehør da de etterlyste strenge tiltak på ferga. Bildet er tatt i forbindelse med en tidligere sak.   Foto: Odd Leif Andreassen

nyheter>>

Rederiet ble anmodet av fylkeskommunen som på sin side fikk et varsel fra Ibestad kommune. Etter et større, lokalt koronautbrudd i øykommunen hadde krisestaben møte søndag 27. desember. Ibestad er den kommunen i Nord-Norge som er hardest rammet av korona i antall smittede per innbygger.

– På ferga har jeg bedt fylket om å iverksette krav om munnbind. Vi har også bedt om at billettering skjer ved bilen og at kiosken på ferga stenges denne uka, sa ordfører Dag Sigurd Brustind til Harstad Tidende søndag kveld.