Storgata-kafé merker nedgang etter halvannen uke med graving

Gravearbeid og oppblussing av koronasmitte gjør at Bakerinnen og de andre butikkene i Storgata har ufrivillig rolige dager.

STILLE: Selv om det bråker fra anleggsmaskiner er det "stille" i Storgata.  Foto: Thor Anders Angelsen

nyheter>>

Like nedi gata fra kafeen Bakerinnen hamrer en borerigg det i steinhardt berg. Som fra en mitraljøse fyrer maskineriet løs mot bakken og trommehinnene. Stålgjerder har grabbet til seg en stor bit av Generalhagen. På en sti rundt gjerdene går folk som ellers ville valgt å trå på det strake fortauet langs Storgata.

INNEHAVER: Camilla Johansen er daglig leder og medeier i Bakerinnen.   Foto: ODD LEIF ANDREASSEN

Ved Bakerinnen er det stille, iallfall i overført betydning. Et par biler står parkert i gata som er blitt en blindvei. Ved lunsjtider sitter en håndfull soldater i grønt rundt et av bordene inne i kafeen. En og annen lunsjgjenger kommer innom for å kjøpe mat og drikke.