Åsegarden lagt ut for salg til 24 millioner

– Så vidt vi vet, er vel dette den største utviklingseiendommen som er i markedet i Norge nå. Det blir spennende å se hvilke aktører som hiver seg på budrunden som kommer, sier John Kenneth Porten, partner i WPS Næringsmegling. Omkring ti aktører har allerede meldt sin interesse.

Løp og kjøp: Nå er det fritt fram for interesserte aktører i det private markedet om Åsegarden forteller Therese Frivåg Lund, prosjektleder i Forsvarsbygg, og Lars Erik Wirsching, daglig leder i WPS Næringsmegling.  Foto: Marie Øvrum

nyheter>>

Åsegarden lå tidligere ute for salg bare for departementer, kommuner og fylkeskommuner, som hadde forkjøpsrett til takst før 4. september. Siden ingen av dem valgte å benytte seg av muligheten, er det nå fritt fram for interesserte aktører i det private markedet.

Rundt ti interessenter allerede

Tomta er på hele 280.386 kvadratmeter, og bygningsarealet 31.456 kvadratmeter, med totalt 27 bygninger. Litt satt på spissen koster dermed hver bygning i underkant av 900.000 kroner, men selvsagt er det stor forskjell på dem i verdi og størrelse.