Årets Amandaprisutdeling: Harstad-kvinne blant vinnerne

Ingvild Holthe Bygdnes vant i kategorien «Beste kvinnelige birolle» under årets Amandaprisutdeling.

VANT: Ingvild Holthe Bygdnes vant i kategorien "Beste kvinnelige birolle". Hun konkurrerte mot Yngvild Støen Grotmol og Gjertrud L. Jynge. Arkivfoto. 

nyheter>>

– Herregud. Tusen takk. Tusen takk til juryen, tusen takk til samboeren min Sverre og familien. Jeg må også takke Mia Jensen i Fri Film som castet meg til rollen Andrea. I tillegg må jeg takke medspillere i Tunnelen, sa blant annet harstadværing Holthe Bygnes fra scenen.

Hun vant i kategorien «Beste kvinnelige birolle» for «Tunnelen». Filmen handler om en tunnelbrann i Storfjelltunnelen. "Tunnelen" er sett av over 220 000 mennesker. Den hadde premiere i desember, og i januar hadde den flere besøkende enn Star Wars. Delene i filmen der Bygdnes spiller har fått skryt blant annet av NRK Filmpolitiet som sier at de delene er noen av de sterkeste i filmen. Bygdnes beskriver filmen mer som et jordnært spenningsdrama enn en Hollywood-aktig actionfilm.