Fire nye av mannskapet på «Roald Amundsen» har testet positivt

Fire nye blant mannskapet om bord på MS Roald Amundsen er bekreftet positiv for koronaviruset covid-19 etter nye tester tatt onsdag kveld.

Hurtigruteskipet MS Roald Amundsen ved kai i Tromsø etter et koronautbrudd. Passasjerer og mannskap om bord i Fridtjof Nansen og Spitsbergen koronatestes som følge av utbruddet.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

nyheter>>

Dette melder Tromsø kommune i en pressemelding torsdag kveld.

– Da vi gikk om bord på MS «Roald Amundsen» i går kveld fant vi grunn til å mistenke ny smitte. Derfor valgte vi å re-teste alle fra mannskapet som tidligere har testet negativt. Det er ikke overraskende at vi nå får positive prøver. Det tar tid fra man er smittet til man utvikler symptomer. Det er derfor vi praktiserer ti dager karantene, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i Tromsø.

I alt har nå 41 av mannskapet fra MS Roald Amundsen testet positivt på covid-19. Én ytterligere skal re-testes i morgen.

De øvrige 112 mannskapene har fått et negativt resultat. Alle fra mannskapet som har testet positivt, er isolert om bord.

Kommunen informerer også om at tester tatt i dag av mannskapet på 70 personer om bord på MS «Spitsbergen», viser negativt resultat. Prøvesvarene for passasjerene har ikke kommet ennå.