Vurderer andre baser enn Evenes til Forsvarets nye fly

De nye maritime patruljeflyene som skal operere fra Evenes, kommer før bygg og anlegg som er helt avgjørende for operasjoner er ferdige.

KOMMER: P-8A Poseidon som skal til Evenes i 2022.  Foto: Boeing / NTB scanpix

nyheter>>

Nylig la Forsvarsbygg ut en invitasjon til en såkalt prekvalifisering for byggingen av den nye hangaren for de nye maritime patruljeflyene P-8A Poseidon som skal til Evenes. Flyene skal ta over for de aldrende P-3 Orion, som i dag har sin base på Andøya flystasjon.

John Ommund Syvertsen, utbyggingssjef i Forsvarsbygg, sier at den nye hangaren skal stå ferdig i august 2022 - forutsatt at byggeplanene går som Forsvarsbygg forventer. Syvertsen håper på mellom tre og åtte entreprenører som viser interesse for å bli prekvalifisert, med frist innen utgangen av oktober i år, skriver Fremover.no.