Erna Solbergs Andøy-besøk tirsdag

Ved 1130-tiden landet statsminister Erna Solberg på Andenes.
nyheter>>

Vi direkteoverførte hele besøket. Du kan følge sendingen som starter om du spoler til 54:40.


Deretter går turen til Oksebåsen og Andøya Space Center. Der skal statsministeren få informasjon om virksomheten til Andøya Spacecenter, og særlig om den planlagte satellittbasen Andøya Spaceport.

Solberg vil også møte elever fra romteknologilinja ved Andøy videregående skole under besøket ved Andøya Spacecenter.

Romteknologielevene skal skyte opp en elevrakett mens statsministeren er til stede. Solberg får også omvisning i det ye bygget til Nasjonalt senter for romrelatert opplæring (NAROM).

Videre skal Solberg til lokalene til Samskap i sentrum av Andenes der omstillingsarbeid og møte med representanter fra Andøya flystasjon står på programmet.

Besøket avsluttes med besøk hos Jangaard Export og AH Holding i havna på Andenens.

Solberg forlater Andøy med fly til Tromsø klokken 16.00.

– Ingen spesielle forventinger

Solsvik sier at han ikke har noen spesielle forventinger til besøket.

– Jeg er glad for at statsministeren prioriterer å bruke tid i Andøy. Vi har bidratt til programmet slik at Solberg skal få informasjon om alt hun ønsker informasjon om, sier Solsvik.

Han vil ikke spekulere i om statsministeren har med seg noen overraskelser til andværingene når hun kommer på besøk to og et halvt år etter at Andøya flystasjon ble vedtatt nedlagt.

– Jeg har ikke andre forventinger enn at statsministeren skal bli godt orientert. Jeg har jo en generell forventning om planene for Andøya Spaceport der regjeringen og Stortinget må avklare om dette er noe Norge skal satse på. Det haster med å få den avklaringen, sier Solsvik.