Slik startet 2019 i Harstad:

Masseslagsmål med 30 personer i Harstad

På et utested i Harstad brøt det ut masseslagsmål natt til 1. januar.

Politiet slet med å få kontroll på situasjonen etter at et masseslagsmål brøt ut på et utested i Harstad.  

nyheter>>

Mellom 20- og 30-talls personer var involvert i slagsmålet.

- Mannskapet har problemer med å få kontroll på stedet. Masseslagsmålet skjedde inne på et utested, og mange har behov for helsehjelp, sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Eirik Kileng, klokken 04.24.

På grunn av utfordringene ved å få kontroll på stedet fikk politiet bistand av Brannvesenet.

- Brannvesenet rykket ut for å bistå oss med å gjenvinne ro og orden, sier Kileng. 

Politiet kom senere med en oppdatering.

- To personer ble fraktet til legevakten. En med et stygt bitemerke i magen og en med skade på to til tre tenner. Flere andre ble påført kloremerker og lignende. Det blir opprettet sak på forholdet.

Natt til 1. januar ble også en beruset mann innbragt og innsatt i drukkenskapsarresten i Harstad. Mannen var funnet sovende i sentrum, og var ikke i stand til å ta vare på seg selv. Det melder Troms politidistrikt klokken 02.56.

Han var riktignok ikke den eneste mannen fra Harstad som måtte tilbringe sin første natt i 2019 i fyllearresten. En annen beruset mann raserte sin egen leilighet, og ble derfor innbragt og innsatt i drukkenskapsarrest.

Tidligere på kvelden hadde nok en mann blitt innbragt og innsatt i drukkenskapsarresten.

- En mann anmeldes for ordensforstyrrelse etter å ha kranglet med dørvakt, sparket i en politibil og forsøkt å unndra seg en patrulje, melder Troms politidistrikt klokken 01.06.

Klokken 20.10 på nyttårsaften rykket nødetatene ut til Kasfjord etter en melding om brann i en garasje. Det dreide seg om brann i en tilhenger som stod utenfor garasjen, og det var ikke skade på noen personer.