Det går et gisp gjennom publikum når Bestemor Skogmus kommer seilende over trærne gjennom Hakkebakkeskogen. Selv kjenner Marte Hansen seg avslappet og trygg i rollen. Hun har blitt en dreven paraplyflyver.

Hver dag, hvert kvarter, ruller tribune-toget inn i Hakkebakkeskogen. Med jevne mellomrom dukker karakterene fra Hakkebakke opp mellom trær og busker og har små forestillinger. I løpet av de neste ukene skal Hansen og de andre rolleinnehaverne til sammen gjennomføre mer enn 11.000 spillescener. Det er 1155 teaterminutt per dag i den vesle skogen. I tillegg skal Hansen spille rollen som Klatremus. Med ukulele og godt humør gyver hun løs på hver ny forestilling med et stort smil.

– Det å se alle de forskjellige barna på hvert tog som er like begeistret hver gang, det gjør hver tur ny og spennende for min del, sier Marte.

Hakkebakkeskogen på Borkenes

- Det er fantastisk å være tilbake som både Bestemor Skogmus og Klatremus i Hakkebakkeskogen i Dyreparken. Jeg har gledet meg veldig til å møte gode kollegaer igjen og å ha en nydelig sommer her i Kristiansand, sier Marte.

Marte Hansen har hatt en pause fra sommerjobben som skuespiller i Kristiansand, men nå er både Dyreparken og Hansen glad for at den dyktige Borkenesjenta er tilbake. Men allerede før dette spilte Hansen rollen som bestemor Skogmus, da på Fårebygget på Borkenes. Og det var på Borkenes det hele startet. Gjennom Kulturskolen på Borkenes, der Anne Semb var lærer, fikk det unge talentet utfolde seg og prøve seg på flere sjangre. Helt siden den gang har Marte Hansen brent for det å formidle historier til andre.

«Musical highlights»

– Det jeg gleder meg aller mest til i sommer, er å glede barn og la dem se rollene fra Egners univers på nær hold, sier Hansen.

I tiden framover vil det bli mange anledninger for Hansen til å formidle. Hun har nettopp avsluttet bachelorutdanning ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo.– Der vi satt opp avgangsforestillingen vår Urintown. Til høsten venter freelance-livet, sier Hansen. En av rollene hun virkelig gleder seg til i høst, er at hun skal være med på «Musical highlights» i Harstad og på Sortland. – Her skal jeg blant annet synge sanger i rollen som Rafiki fra «Lion King, forteller hun.

Så retter hun på hatten og sjekker at paraplyen henger pent over håndleddet før hun tripper i vei mellom lyng og mose for å underholde nye generasjoner Egner-fans.