Ruben fra Bjarkøy tok Stortorget med storm: – Det er veldig rart at musikken min betyr så mye for mange der ute

Den nordnorske artisten Ruben Markussen fra Bjarkøy slo igjennom med låten «Walls», som ble kjempepopulær i fjor. I kveld spilte han for nesten 7.000 feststemte tromsøværinger under VG-lista.

TILBAKE I NORD: Artisen Ruben synes det var godt å være tilbake i Nord-Norge, og gledet seg veldig til å spille på VG-lista. 

nyheter>>

Han kan endelig leve av musikken, noe han alltid har hatt lyst til.

I år har han kommet med en ny låt «The Half» som er i samme sjanger som hans førstnevnte låt. Artisten storkoste seg på scenen da han spilte den nye sangen på VG-lista topp 20 onsdag.

Mørk-pop

Markussen har blitt en viktig artist for mange, han skriver sterke låter innen sjangeren han selv kaller mørk-pop.

Inspirasjon til låtene henter han fra sine egne opplevelser, det handler mye om angst, depresjon og mentale lidelser siden han var 13 år. Det er akkurat disse tingene han skriver om.

– Det er veldig rart at musikken min betyr så mye for mange der ute, jeg har aldri sett på meg selv som en person som folk ser opp til på den måten og i den graden som andre artister har blitt. Det bærer med seg et lite ansvar, men det er en god følelse for da vet jeg at jeg har gjort noe riktig, forteller han.

PÅ SCENEN: Ruben storkoste seg på scenen da han spilte sin nye låt «The half». 

– Veldig deilig

Artisten ønsker å utvikle og vise andre sider av seg selv. Han planlegger å leke litt med ulike sjangre og kanskje etter hvert komme med litt mer gladpop.

Hva tror du det betyr for publikum at du skriver om så sterke temaer?

– Jeg vet ikke helt, men jeg selv følte at det manglet noen som sa de tingene jeg ville høre da jeg hadde det vanskelig, og det at jeg nå kan fortelle de tingene er veldig deilig.

– Betyr mye for dem

Han har mottatt en del meldinger fra folk på Instagram som forteller sine egne historier, noe han selv setter stor pris på.

– Jeg tror nok det betyr mye for dem, jeg merker at de setter pris på musikken min, avslutter han.