For fjortende året på rad møttes Rockelaget og Hærens musikkorps til fotballkamp på Harstad stadion onsdag.

- Det sto 1-1 etter første omgang, men en av treblåserne sørget for at noteleserne i Hærens Musikkorps tok ledelsen 2-1 tidlig i andre omgang, sier Tommy Vandalsvik, som spiller på Rockelaget.

Da våknet rockerne for alvor, og gikk hardt imot. Til slutt vant de 5-2.

- Vi taper jo stort sett disse kampene, så dette var en etterlengtet seier for oss, sier Tommy Vandalsvik.

Jubileum neste år

Kampen arangeres hver onsdag i festspilluka.

- Vi varmet i år opp i en privat kjellerpub på Sama. Det er nok bare en av grunnene til at de sortkledde tok seieren, sier Vandalsvik, som spiller på Rockelaget.

Neste år er det 15-årsjubileum for det årlige oppgjøret mellom Hærens Musikkorps og Rockelaget.

- Kanskje er det på tide å putte det inn som et offisielt innslag i festspillprogrammet, undrer han.

- Vi trenger treninga

Publikumstallet var rekordlavt i år, med kun åtte stykker på tribunen.

- Det er er vanligvis flere til stede, sånn mellom 20 og 40 når det er godvær.

- Hvorfor fortsetter dere med dette år etter år?

- Ingen tør å avslutte en tradisjon. Dessuten trenger vi treninga. De få gangene vi vinner betyr det mye for oss øldrikkende rockemusikere, selv om mange av oss sliter oss mer ut på fotballbanen en gang i året enn på to-ukers turné i en sliten bandbuss. Og sjelden samles vi på samme arena alle sammen, sier Vandalsvik.

Forsmedelig tap

- Vi gikk på et forsmedelig tap, noe som er helt uvant for oss. Forsvaret sliter i nord, og vi bærer preg av det. Du kan trygt si at vi fikk ut hele vårt potensiale, sier en skuffa Lasse Skalle i Hærens musikkorps.

Ifølge ham gikk alt som planlagt i starten, med ei tidlig scoring. Den hadde de tenkt å ri på utover i kampen, men det gikk altså ikke. Da rockerne tok over ledelsen tidlig i andre omgang, innså Hærens musikere at det så mørkt ut for dem.

- Vi ser jo på VM nå, og der er mange favoritter som vi prøvde å etterligne. Noen prøvde på dragninger á la Messi, men det gikk ikke. Jeg prøvde selv på Cruyff-finta, men det gikk heller ikke, sier han.

Sundquist på mølla

Den tradisjonsrike fotballkampen ble starta mot det gamle harstadbandet Elements, og hær-musikerne har alltid hatt som motivasjon å slå dem før musikksesongen avsluttes.

- Nå blir det tungt å komme igang igjen til høsten uten denne seieren i ryggen. Men jeg vil påpeke at vi nå spiller mot barn av Elements, altså andregenerasjonen, mens vi selv har en gjennomsnittsalder på 50 år, sier Skalle, som ikke legger skjul på at de er dårlige tapere.

- Vi er så dårlige tapere at vi ikke tok bandbilde i dag engang. Men nå har vi satt Knut Erik Sundquist på tredemølle, og håper at hans comeback neste år kan gi laget en ny giv. Han har vært en viktig spiller tidligere, men har forfalt noe skrekkelig. Vi har trua på at noen kilometer på mølla i år vil få ham med på laget igjen neste år, sier Skalle.