Maria Serafia Fjellstad og Harstad skoles musikkorps står for den høytidelige åpningen. Dette er det åttende året på rad Harstad kirke blir omgjort til Sjømannskirke under Festspillene i Nord-Norge.

Tradisjon

- I år har vi fokusert på å videreføre de programpostene og tilbudene som har vært mest populære de siste årene, sier kapellan Hanne Punsvik Øygard.

Barnas Dag på tirsdag er et høydepunkt for mange. Da blir det oppdagelsestur i kirka, bibelfortelling og sangstund. Det blir også åpning av kunstutstilling med barnetegninger og det er hoppeslott i kirkeparken hele dagen.

Åpen kirke

Diakonimedarbeider Tori Aas er stolt over at Sjømannskirka er drevet av mange frivillige medarbeidere. Kirka holdes åpen hver dag fra klokka 11 til 15.30.

– Kom innom og ta en kopp kaffe, en vaffel og prat. «Velkommen hjem» er Sjømannskirka sitt slagord og det er målet vårt at mange skal oppleve at her er det lav terskel og høyt under taket, sier Aas.

I løpet av uka blir det også små konserter med Ann-Julie Skarpmo på euphonium, Sangkoret Hope og Bjørn Erik Kråkenes med sønner, samt Ukeslutt med Sølvi Ytterstad, Ann-Julie Skarpmo og Wolfgang Schmitt.