Natt til fredag i forrige uke forsvant Truls Henrik Johansen fra en fritidsbåt på tur fra Skipnes til Myre. Johansen er fortsatt ikke funnet og søk har pågått siden.

I dag ble tre menn siktet for uaktsomt drap i saken.

VOL snakket i dag med Anne Margrethe Kleczka, seksjonsleder etterforskning ved driftsenhet Lofoten og Vesterålen, Nordland politidistrikt for å finne ut hva som er bakgrunnen for siktelsen:

– Hva mener politiet har skjedd her?

– Politiet prøver å finne ut hva som skjedde da savnede forsvant natt til 15. juni. Folk er avhørt og vi prøver å kartlegge hva som har skjedd. I den forbindelse har vi pågrepet tre personer, som vi mener kan ha opplysninger i saken. Parallelt fortsettes det med søk etter savnede, sier Anne Margrethe Kleczka, seksjonsleder etterforskning ved driftsenhet Lofoten og Vesterålen, Nordland politidistrikt.

– Hva førte til at dere kom frem til denne siktelsen?

– Grunnlaget for siktelsen er forklaringer gitt til politiet og observasjoner gjort under redningsaksjonen, sier Kleczka. Hun sier at politiet er i en fase der de forsøker å finne informasjon. Politiet har ikke tatt stilling til den enkeltes rolle i saken.

– Det får videre etterforskning vise, sier Kleczka, som ikke vil gå dypere inn i detaljene.

Det vil bli holdt et fengslingsmøte senere i dag på Sortland.