Da arrangerte Skafferiet Gourmet en kortreist matdag. Der hadde de samlet ulike småskalaleverandører i Nord-Norge, som de forhandler i butikken. På kort varsel hadde også flere lokale utstillere innen kunst- og håndverk meldt seg på, og bidro til et enda større marked.

Dugnad for aktivitet

- Vi ønsker å bidra til en slags dugnad for økt aktivitet og omsetning i sentrum. Jeg er utrolig glad for den flotte responsen vi har fått både av utstillere og av publikum, forteller Kim Hagen, en av tre eiere av Skafferiet.

I ett av lokalene var det ordnet til en pub med servering av både drikke og lokale ostebrett. Et annet sted var det lekekrok for barn og familier. Totalt var det 17 utstillere denne gang.

- Vi vil gjenta dette til høsten, og da håper vi at enda flere utstillere kan delta, sier Hagen.

Premierte oster

En av utstillerne var «Den sorte gryte» fra Lødingen Vestbygd. De geitefjøs, ysteri og gårdsrestaurant i samme bygg, og stilte med både premierte oster, «kjebab» og desserter på markedet.

- Mange tror at geitost skal smake stramt og strengt, og blir derfor positivt overrasket når de smaker våre produkter. Hemmeligheten vår er å ha fløten tilbake i osten for å gjøre den mildere, sier Jorunn og Svein Magne Husjord.

- Trygt å handle lokalt

- Jeg synes det er viktig å støtte små nisjebedrifter i sentrum hvis vi vil ha dem her, sier Kristin Karlsen. Hun kjøpte salatost av geitmelk etter å ha fått en smaksprøve fra Jorunn Husjord.

- Selv om det koster litt mer, er det er trygt og godt å handle lokalt. Du vet hva du får, og du vet at dyrene har det godt, sier Karlsen.

STØTTER NISJEBEDRIFTER: Kristin Karlsen (i midten) plukket med seg en boks salatost. – Det er viktig å støtte de lokale produsentene, sier hun. Foto: line v. roksøy
IKKE I BUR: Høner som får gå fritt legger kanskje litt lykkeligere egg? Foto: line v. roksøy
MANGE PRODUKTER: Skafferiet Gourmet ønsket å vise fram leverandørene sine og de ulike produktene de kan tilby. Foto: line v. roksøy
SIGNATURRETT: «Kjebab» er «Den sorte gryte»s populære signaturrett. Den solgte Jorunn Husjord i en wrap-utgave på lørdag. Foto: line v. roksøy