Han foreslo i møtet i Sør-Troms regionråd nylig, at kommunene går sammen om en uttalelse imot forslaget fra fylket, om å se på mulighetene for å slå sammen Heggen, Stangnes og Rå videregående skole.

– Rå bør bestå som egen skole og bør ikke være en del av en slik sammenslåing. Årsakene er mange, men jeg anser det som umulig å drive et «Fra jord til bord»-konsept som Rå gjør, på kaikanten i Harstad, sier Larsen.

Harstad Skipsindustri Eiendom presenterte på forsommeren et forslag for ny videregående skole i Harstad, på tomta ved det nye bygget som huser Statoil i byen. Forslaget skal ha blitt lagt fram etter dialog med fylkeskommunen.

Rå videregående skole feiret denne uka 60 års jubileum. Kokkeskolen holder til i et nybygg fra 2010 med moderne kjøkkenfasiliteter og har et sterkt fokus på matproduksjon, ved at elevene dyrker sine egne grønnsaker før de tilbereder maten.

– Man skal huske på at mange av elevene fra Rå havner på Harstads restauranter etter utdanningen og er en del av bakgrunnen for at Harstad kan kalle seg gourmetbyen i nord, sier Kvæfjord-orfdføreren.

Han har tro på at kommunene i Sør-Troms blir enige om en felles uttalese.

– Harstad kommune som er motor i regionen bør vise en raushet. Bykommuner er avhengig av at det finnes noe i deres omland, og omlandet er avhengig av bykommunene, sier han.

Larsen har tro på at fylket tar til fornuft og innser at de trenger både store og små skoler. Det ble investert et titalls millioner kroner i nybygget på Rå for kun få år siden. Han tror fylket vil innse at de ikke har så god råd at de bare kan flytte fra dette. Kvæfjord-ordføreren sier det er uaktuelt å samordne administrasjonen av de tre videregående skolene i byen, og så drive skolen videre på Rå.

– Det vil nok bare være en brikke i å legge ned en skole. Å begynne å plukke linjer er helt uaktuelt.

Larsen forstår ikke sentraliseringsiveren hos fylket, da forslaget er stikk i strid med tiltredelseserklæringen deres for to år siden som sa at de skulle «videreutvikle den desentraliserte skolestrukturen i Troms».

Fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V) sier de for tida ser på alternativene for videregående skole i framtida.

– Vi legger fram sak i desember om finansieringsmuligheter og vurderer egen investering mot leie, samt hva vi må gjøre av renoveringer om vi mot formodning ikke gjør noe. Deretter blir det mulighet for konseptvalg, sier fylkesråd for utdanning Roar Sollied i Troms fylkeskommune.