Denne Din Side-artikkelen er skrevet av Birgitte Rørvik Bruun.

– Utendørsarrangement i Nord-Norge er risikosport, uttalte Tårstad-dagens Birgitte Rørvik Bruun.

– I fjor hølja det ned og blåste på begynnelsen av dagen, mens i år fikk vi 20 grader og strålende sol.

Årets åpningstale ble holdt av nyinnflyttede Håkon som fulgte med på lasset da Andøya flystasjon ble lagt ned, og har bodd en knapp måned på Tårstad. Han fokuserte på hvor kjapt han var invitert med på dugnaden, og gledet seg til å være med på Tårstad-dagen for første gang.

På området var det nærmere 30 boder med alt fra potet og grønnsaker til karameller, glasskunst og håndarbeid av ulikt slag, og det yret av folk overalt. Valgtorget med alle de politiske partiene i Evenes hadde godt besøk, også av fylkespolitikere.

Tårstad-dagen 2023. Masse folk. Foto: Tårstad-dagen
Småskog produkter. Foto: Tårstad-dagen

Båt, ridning, hest og hoppeslått

Ungene storkoste seg med Elias-båt, ridning, kjøring med hest og vogn, hoppeslott, fotballdart, triksekonkurranse, brannbiler fra Avinor og ikke minst aktiviteter med personell fra Evenes flystasjon. Evenes skytterlag stilte med elgskytebane, som ble en populær aktivitet.

Som tidligere år var det utstilling av traktorer, amcar- og veteranbiler på Tårstad-dagen, men nytt av året var at ungdommen i bygda fikk vise fram crosserne sine. Det var flere lotterier i sving på området, og av de mer spesielle premiene var to lastebillass med grus. De heldige vinnerne ble Ann-Cissel Furø og Stein Ronny Skånhaug.

Synne og Terje. Foto: Tårstad-dagen

Folk gikk mann av huse for å få kjøpt spesialiteter som møsbrømlefser, bakt av lokale dugnadsdamer. Og fra arrangørenes eget Solbakkens bakeri ble det servert de lekreste kanelsnurrer og mye annet godt. Arrangørene hadde over 70 personer i sving, fra 10 år til 80 år. Alle uniformert i flotte vertskapsklær. Nytt av året var en egen maskot, døpt om til Kung Fu Tårstad. Han gjorde stor lykke hos de små! Tårstad singelklubb var også til stede i sine flotte T-skjorter. Tårstad-folket gjør alt de kan for å rekruttere flere folk til bygda og til Evenes.

Melkespannkasting

I Tårstad-mesterskapet i melkespannkasting var det rekordmange 136 deltakere. Det ble satt én rekord og delt ut to vandrepokaler til odel og eie. I herreklassen forbedret Hans Erling Hanssen sin egen rekord med 25 centimeter, og den står nå på 14,7 meter. Han sikret seg også vandrepokalen til odel og eie, etter flere års kniving med Benjamin Harr.

Aktivitetsparken. Foto: Tårstad-dagen

I dameklassen kom fjorårsvinner og rekordholder Silje Haukebø på tredjeplass. I år ble det delt førsteplass mellom Maren Rongså og Elin Lærum-Storelv, som begge kastet 12,4 meter.

Pensjonist herreklassen ble vunnet av Jan Eliseussen, mens i pensjonist dameklassen var Rigmor Karenersen uslåelig nok en gang. Etter at hun i fjor kom hun på andreplass og skyldte på skade, klinket hun i år til med et kast på 8,7 meter, og sikret seg dermed sitt tredje napp og pokalen til odel og eie.

I gutteklassen vant Jesper Dølør med et kast på 12,3 meter, mens jenteklassen ble vunnet av Nora Dybvik Hansen som kastet 9,6 meter. I klassen for barnehagebarn var det 18 deltakere, og premien trukket mellom deltakerne. Emil Smedskog ble den heldige vinner av en leketraktor med laster fra Felleskjøpet.

Kung Fu Tårstad. Foto: Tårstad-dagen
Kjøretøyutstilling. Foto: Tårstad-dagen
Parkeringsmarka. Foto: Tårstad-dagen
Perledans, Tove Singsaas Vollen. Foto: Tårstad-dagen
Kathrine Witzøe. Foto: Tårstad-dagen