– Toppsundet ødelegges som fiskeplass av oppdrettsanlegg

– Det er en skam at politikerne i Harstad er i ferd med å ødelegge Toppsundet som fiskeplass for oss og for våre etterkommere, skriver Jorulf Vik.

"Fòrsprengt" fisk fra fiske i Toppsundet i februar.  Foto: Jorulf Vik

Meninger

I siste halvdel av februar 2021 var jeg tre ganger ute i ytre del av Toppsundet mellom Hinnøya og Grytøya utenfor Harstad for å fiske til matauk. Jeg fisket langt fra oppdrettsanleggene og jeg fikk mye sei, noe av brukbar størrelse, 2 til 4 kg.

Som bildet viser var nesten all fisken full av pellets fra anleggene, eller «fòrsprengt», som vi sier. Noen spydde ut hele pellets i båten og leveren var unaturlig stor. Det luktet dritt av den, og fiskekjøttet hang ikke sammen da jeg forsøkte å filetere. All fisken måtte kastes.