Blodet rant fra leppa til Kvæfjords Simon Salen Aune, som ifølge flere kilder ble slått ned på banen i bortekampen mot Ballangen sist fredag. Legevakta i Narvik klarte ikke å stoppe blødningen, og Salen Aune ble videresendt til kirurg for å stanse blodet og sy leppa.

Alvorlig

Foreløpig dom fra Hålogaland Fotballkrets er avsagt. Ballangen-spilleren må holde seg borte fra banen i to måneder.

– Fotballkretsen kan gi fra null til seks kamper karantene. Når saken videresendes til doms- og sanksjonsutvalget i forbundet er det fordi vi anser den mer alvorlig og går ut over den straffen vi kan idømme, sier Kvile.

– Da er to måneder utestengelse automatisk slik at fotballforbundet har god tid til å se på saken, tilføyer Kvile.

Ønsker rettferdig dom

Arbeidsutvalget i kretsen har tatt beslutningen. Hålogaland Fotballkrets mener det er viktig og prinsipielt riktig for alle involverte parter at doms- og sanksjonsutvalget overtar. De involverte har levert partsforklaringer og redegjørelser. Det finnes også videomateriell, som kretsen ikke ønsker å offentliggjøre.

– Er partene enige eller uenige om hva som skjedde?

– Jeg vil ikke gå i detalj for redegjørelsene, men de er stort sett samstemte, sier Kvile.

– På generelt grunnlag er denne type hendelser uheldig for fotball og idretten. Alle vet at det kan gå ei kule varmt både på fotball-, håndball og volleyballbanen, det er ikke unaturlig, men noen faktorer vil vi ikke ha, og denne episoden er over grensa for det akseptable. Flytter du denne type hendelser utenfor de hvite strekene på fotballbanen, blir de ikke akseptert av samfunnet. Derfor må det slås ned på, og da ønsker vi en dom som er rettferdig for alle involverte gjennom doms- og sanksjonsutvalget.

Tar til etterretning

Styreleder Tommy Karlsen er den som skal uttale seg på vegne av Ballangen Fotballklubb.

– Vi tar kretsens behandling til etterretning. Spilleren vet hva som er skjedd og er beredt til å ta den straffen han får. Vi vil se an videre saksgang før vi eventuelt kommenterer ytterligere, sier Karlsen.

Han er også far til spilleren, som foreløpig er utestengt til 13. august. Gjennom Karlsen meddeler spilleren at han foreløpig ikke vil gi kommentarer.

LEPPA SPREKK: Simon Salen Aune så slik ut rett etter at han ble slått ned i Kvæfjords fotballkamp mot Ballangen sist fredag. Foto: Kvæfjord IL fotball