Lagets spillende assistenttrener ble slått ned, av en Ballangen-spiller, som fikk direkte rødt kort i kampen sist fredag.

Selv husker ikke Salen Aune noe etter at han snudde seg mot dommeren for å spørre om det var på tide å slå ned på etterslengere. Han rakk ikke fullføre sitt budskap.

– Motspilleren var for sen i en takling og sto delvis over meg. Jeg reagerte ved å dytte han bort. Så snudde jeg meg i retning dommeren. Det nest jeg husker var at folk kom til for å hjelpe meg, og at det blødde kraftig fra leppa, sier Salen Aune.

Han ble kjørt til legevakta i Narvik. Da blødningen ikke ga seg etter at såret var sydd, ble han etter hvert videresendt til kirurger for å få lappet sammen ei blodåre. I firetiden natt til lørdag kunne han sendes hjem til Borkenes i drosje.

– Stygg hendelse

Rutinerte Marius Jespersen, tidligere kåret til årets dommer i Hålogaland av Harstad Tidende, var til stede på kampen som veileder for dommer Vilde Øverås Kramer. Tenåringen debuterte med fløyta i 5.-divisjon.

– Etter noe knuffing, som alle vet skjer innimellom på fotballbaner, ble Kvæfjord-spilleren utsatt for et kraftig slag. Det var en stygg hendelse, som ikke hører hjemme verken i fotball eller utenfor banen. Jeg har dømt i noen år, og heldigvis er det første gang jeg har sett en slik type slag. Det var av typen jeg ellers bare har sett på film, sier Jespersen.

Saken er til behandling i fotballforbundets organer. Grunnet sakens alvorlige karakter kan den bli videresendt til sentrale fotballmyndigheter, opplyser daglig leder Daniel Kvile i Hålogaland Fotballkrets.

– Fotballkretsen behandler saker med strafferamme inntil seks kampers karantene. Øvrige saker går til domsutvalget i Norges Fotballforbund. Det er en diskusjon om hvem som får denne saken på sitt bord. Partene har en frist i løpet av normalarbeidstid tirsdag til å levere redegjørelser, sier Kvile.

Salen Aune vurderer også å ta sivilrettslige skritt.

– Selv om motspilleren angrer veldig, og ba om unnskyldning, er dette en alvorlig voldshandling. Jeg ble slått i svime. Det skal ikke skje på en fotballbane. Derfor vurderer jeg en politianmeldelse. Jeg må rådføre meg og tenke meg godt om, sier Salen Aune.

– Nulltoleranse

Ballangen-spilleren sto klar med unnskyldning både til Salen Aune og resten av Kvæfjord-gjengen etter kampslutt.

For Ballangen er det kun styret som gir uttalelser i saken.

– Han er veldig angrende og vil ta den straffen han får. Som fotballklubb har vi lav toleranse for tull og tøys, som kan sette klubben i et dårlig lys. Nå må vi først få levert en redegjørelse til fotballkretsen. Senere må styret i klubben kalles inn til et møte. Da vil jeg erklære meg inhabil, sier Karlsen.

Den aktuelle spilleren har fått tilbud om å stille til intervju.

BLODIG: Slik så Simon Salen Aune ut etter at han ble slått ned på fotballbanen. Foto: Kvæfjord IL a-lag