Kickbokserens prestasjoner i løpet av sesongen var oppsiktsvekkende med to gull i norgesmesterskapet - i seniorklassen. Egentlig skulle hun konkurrert i ungdomsklassen. I tillegg vant 15-åringen norgescupen sammenlagt.

- Målet er oppnådd

Fra 27. august til 3. september finner verdensmesterskapet sted i Irland. Der skal Farstad Grøttem, som da har fylt 16 år, representere Norge som junior.

– Jeg har siden i fjor høst hatt et mål om å komme til VM. Jeg er veldig fornøyd med å oppnå det jeg har jobbet. En viktig grunn til framgangen, er at jeg tok steget til seniorklassen. Der har jeg fått mer motstand og utviklet meg, sier Farstad Grøttem.

Mens uttaket til europamesterskapet i fjor var uventet, hadde hun denne gang følelsen av at den gode nyheten ville komme. Uttakket fikk hun beskjed om rett i etterkant av treninga  til Tjeldsund Kickboxing Klubb onsdag, men måtte ikke si noe før forbundets offentliggjøring på kvelden.

– En ting er å føle på en forventning og lysta til å få delta. Noe annet er å få den endelige beskjeden. Selv om den kanskje ikke er overraskende med tanke på hvor godt jeg har gjort det, ble jeg utrolig glad da trener Ole Martin Røberg overbrakte nyheten, sier Farstad Grøttem.

Siste for hjemklubben

I begynnelsen av august reiser hun fra Tjeldsund til Oslo for å delta på ei treningssamling med landslaget. Farstad Grøttem kommer ikke tilbake. Hun skal bosette seg i Oslo for å kombinere videregående skole med toppidrettssatsing.

– Jeg venter med å bytte klubb til VM er over. Jeg har lyst til å tilhøre Tjeldsund Kickboxing Klubb når jeg representerer Norge. Etter VM tar jeg overgang til Fighter, og debuterer for min nye klubb i Scandinavian Open i oktober. Deler av hjertet mitt vil uansett være i Tjeldsund. Jeg vil heie på utøverne hjemmefra, sier Farstad Grøttem.

Forholdsregel

Hun håper VM blir en mer positiv opplevelse enn EM. Det endte i sinne og gråt da hun røk ut av kvartfinalen, som hun ledet 3-0, på grunn av neseblod og kampstopp.

– Jeg skal ta en forholdsregel; brenne nesa i sommer og være trygg på at neseblod ikke skal ødelegge for meg.

Prestasjonsmessig setter hun seg ikke et VM-mål.

– Dette året er det en prestasjon i seg selv å være kvalifisert og blit tatt ut. Jeg har ingen forhåpninger, men skal reise til Irland og gjøre så godt jeg kan, sier Farstad Grøttem.

EM: I fjor deltok Marlene Farstad Grøttem i EM. Her sammen med landslagstrener Daimi Akin (t.v.) og klubbtrener Ole Martin Røberg. Foto: privat