Ved å ta to gull i seniorklassen for damer under helgas norgesmesterskap i Tromsø beviste Marlene Farstad Grøttem nok en gang hvorfor hun fortjener uttak til verdensmesterskapet til høsten. 15 åringen har det siste året stilt i seniorklassen for damer, det er to klasser og fire år over hennes egentlige klasse. Under årets norgesmesterskap fikk hun dermed dispensasjon for å kunne stille senior. Planen var å ta gull i lettkontaktgrenen, gullet i pointfightergrenen kom overraskende på Farstad Grøttem.

- Jeg hadde regnet med å vinne den ene klassen, men at jeg vant både lettkontakt og pointfight er helt sykt. Jeg er bare utrolig glad og stolt over at jeg i det hele tatt klarte dette, sier den unge kickbokseren.

Den største utfordringen for 15åringen ble i imidlertid å slå jevngode Christine Madeleine Romarheim fra Haugesund.

- Jeg var veldig usikker på om jeg kom til å klare å slå Christine i pointfight. Vi har kjempet utrolig jevnt tidligere, og da jeg i tillegg kjente på oppvarmingen at jeg var litt slapp og trøtt så ble jeg i tvil. Overraskende nok tok jeg til slutt gullet, sier Farstad Grøttem.

Jevnt

Farstad Grøttem peker også på årets norgesmesterskap som mer utfordrende for hennes del med tanke på at hun tidligere ikke har stilt i seniorklassen i et mesterskap.

- I juniorklassen er det jeg som er bulldoser, og derfor er det godt å få kjempe på et nivå hvor jeg faktisk matcher motstanderen i større grad. Det er mye mer motiverende å kjempe jevnt mot motstanderne, enn hva det er å vinne overlegent.

Trener Ole Martin Røberg påpeker derimot at flere timer med trening ligger bak en slik prestasjon,

- Det er ingen tvil om at Marlene har prestert langt over forvetningene. Vi hadde kun håpet på gode kamper og gjennomføring, da sier det litt at hun tar de titlene hun tar. Når det er sagt ligger det masse trening bak, Marlene er et klart eksempel på at nøkkelen til suksess er evnen til å trene.

Siste NM

NM er for øvrig det siste Farstad Grøttem deltar i før hun skifter klubb til høsten. Da venter toppidrettsgymnas i Oslo og overgang til Fighter.

- Planen videre er å bli tatt ut til verdensmesterskapet til høsten, noe som har vært et mål i lang tid. Jeg føler oddsene er på min side om å bli tatt ut, men det er det ingen garanti for. Klarer jeg dette vil det bli en stor milepæl. Da er liksom oppdrag utført.

Ikke bare Marlene Farstad Grøttem gjorde det bra under helgas NM. Celine Røberg tok dobbelt gull i lettkontakt og poingfight i sitt alle første mesterskap, mens Marcus Aarsund tok sitt første gull i juniorklassen for herrer i pointfight. Margrethe Granhud Edvardsen tok gull i klassen UD-55kg i pointfight, og Sander Røberg tok også sin første NM-tittel i klassen UH-52kg.