Mens ordfører i Andøy, Jonni Solsvik fortviler over eget regjeringsparti, Høyre, som går inn for nedleggelse av Norges eneste flystasjon for maritime overvåkningsfly, er ordfører Svein Erik Kristiansen (H) godt fornøyd med eget parti. Men har feirer ikke seieren på noe spesiell måte.

Trygg

–Nei, det gjør vi ikke. Nå skal jeg heller bruke tiden på andre oppgaver som er skjøvet til side den siste tiden for å få dette vedtaket igjennom. Det er mange ting å ta tak i, sier han.

Han skjønner frustrasjonen og følelsene i Andøy etter vedtaket, men er trygg på at det blir stående, selv etter kontrollregning. Solsvik sitt håp for Andøya er nemlig at det er gjort regnefeil, og som dermed medfører at vedtaket tas opp på nytt. Det er Kristiansen ganske sikker på ikke skjer.

Snakket opp

Neste fase

I løpet av noen år skal Evenes flystasjon huse tre ganger så mange folk som da den sist var operativ. Kristiansen sier at kommunen skal nå gå inn i en dialog med forsvaret om behov og tilrettelegging som må gjøres.

– Flere av kommunene rundt oss, er vertskommune for forsvaret, så det er mye kompetanse å ta av, sier Kristiansen.

Populært

Han tror dessuten at flere av de ansatte vil bosette seg utenfor Evenes sine kommunegrenser. Det tror også Arne Bakkland, den eneste offiseren ved Evenes flystasjon.

– Det skal etter hvert ansettes folk innen administrasjon, logistikk, velferd og slike oppgaver, så jeg tror det blir kamp om jobbene her. Det er mange forsvarsansatte fra denne regionen som pendler til andre steder, så det vil være populært å jobbe her, sier han.

Populær: Evenes flystasjon vil bli populær blant de mange forsvarspendlerne i regionen.