Vi følger pressekonferansen fra politiet som finner sted klokken 13 i Narvik. En person ble drept i en bil tirsdag ettermiddag ved Skjombrua i Narvik der en mann stakk av i stjålet bil. En annen person ble skadet i episoden.

Fremover skriver at personen som er siktet for drap har erkjent straffskyld.

Politiet fikk melding om drapet rundt klokken 1730 tirsdag. Først trodde man at det dreide seg om en bilulykke, men snart ble det klart at to personer var skadet etter knivstikking. Den ene personen ble erklært død på stedet.

Politistasjonsjef Egil Sletteng og etterforskningsleder Jostein Kroken  stiller fra politiet på pressekonferansen.

Alvorlig

- Det har vært et hektisk døgn, sie Sletteng, og går gjennom hendelsesforløpet.

- Det vi første trodde var et trafikkuhell, viste seg å være mye mer dramatisk, med to personer som var knivstukket. Etter tips fra vitner, bevæpnet politiet seg og dro til Ballangen på jakt etter tredjemann. Der ble det gjort undersøkelser, uten at det ble gjort noen pågripelser.

Kl 2100 tirsdag kveld møtte en mann på 23 år på politihuset i Narvik, og meldte at det var ham politiet letet etter. Han ble så pågrepet av politiet. I et avhør sent tirsdag kveld, erkjente mannen straffeskyld.

- Kriminalteknikere jobber videre, og det foregår vitneavhør, og siktede er avhørt på nytt, sier etterforskningsleder Jostein Kroken. Onsdag formiddag var det berammet fengsligsmøte i Ofoten tingrett. Siktelsen går ut på forsettelig drap og grov kroppsskade.

Skadet fra Harstad

Avdøde er en mann på 21 år fra Østlandet, som studerte ved Univetsitetet i Tromsø, campus Narvik. Han er nå bragt til Tromsø for obduksjon.

Den skadde personen er fra Harstad. Han studerte også ved UiT, Narvik.

- Han er i begynnelsen av 20-årene. Han er betydelig skadet og ble operert ved Narvik sykehus tirsdag kveld, sier Kroken.

Krangel

- Hendelsen skal ha skjedd i bilen, men han vil ikke bekrefte mer om hva som skjedde, eller hvem som satt hvor i bilen. Men han bekrefter at siktende ble hentet i Ballangen og kjørte mot Narvik.

Den drapssiktede mannen innrømmer at han knivstakk, men hevder det skjedde i selvforsvar.

Ifølge en pressemelding fra forsvareren skal det ha vært en krangel i bilen underveis, etter at 23-åringen ble oppsøkt hjemme og krevd for penger som han ikke kunne gjøre opp for.

Affekt

– Da bilen ble brått stanset på et øde og folketomt sted ved Skjombrua, ble siktede veldig redd. Han foretok en knivstikking i affekt, og vet ikke hvor han traff. Han var så uheldig at de to ble påført store skader, skriver forsvareren til VG.

- Jeg ønsker ikke å kommentere noe rundt det, sier Kroken på spørsmål og det har vært narkotikahandel inne i bildet.

Kniv

- Kniven ble funnet etter anvisning fra siktede selv. Han har ikke svart på hvorfor han hadde med seg kniven på turen, sier Kroken.

- De tre personene som er involvert, kjenner hverandre, men vi vet ikke hvor lenge de har vært kjent.