Det som først ble oppfattet som en trafikkulykke i Narvik ved 17.30-tiden i går, viste seg straks å skjule en langt mer dramatisk hendelse. I bilen fant politiet to menn i 20-årene med omfattende stikkskader.

Les også: Den ene skadde er fra Harstad

Etterforskningen dreide seg raskt i retning av 23-åringen. Nå sitter vennene hans igjen i sjokk.

Ifølge en pressemelding fra forsvarer Egil Malm skal det ha vært en krangel underveis i bilen, etter at 23-åringen ble oppsøkt hjemme og krevd for penger som han ikke kunne gjøre opp for.

– Da bilen ble brått stanset på et øde og folketomt sted ved Skjomenbrua, ble siktede veldig redd. Han foretok en knivstikking i affekt, og vet ikke hvor han traff. Han var så uheldig at de to ble påført store skader, skriver forsvareren til VG.

Samtykker til fengsling

Diskusjonene rundt drapet går kraftig på sosiale medier, men spørsmålene er flere enn svarene for de som kjenner den drapssiktede.

– Jeg er fortsatt i fornektelse, jeg kan ikke se for meg at han har noe med dette å gjøre. Han er en snill og rolig type, sier en av de nærmeste vennene til VG.

I går kveld meldte 23-åringen seg til politiet, og ble raskt plassert i et avhørsrom. Politiet måtte etter kort tid avbryte utspørringen og fremstille ham for politilegen.

Politiet vil varetektsfengsle mannen i fire uker, og fremstiller ham for retten allerede i ettermiddag.

– Han vil møte i retten klokken 13.00, og samtykker til fire ukers fengsel. Han er siktet for drap og grov legemskrenkelse, sier mannens forsvarer Egil Malm til VG.

Ville rømme

Etter hendelsen ved Skjomenbrua innrømmer 23-åringen at han tok han en bil som var i gang med nøkkelen i, og kjørte denne tilbake til sin leilighet i Ballangen, ifølge forsvareren.

Der samlet han sammen klær og matvarer fordi han mente han skulle stikke av, men fant ganske snart ut at han ikke kunne eller ville være en som var på rømmen.

– Han tok derfor kontakt med en nær venn i Narvik og søkte tilflukt  hos han. Siktede opplyser at dette skjedde fordi han trengte noe «familiært». Andre venner kom til stedet og de ble deretter enige om at han skulle melde seg for politiet i Narvik, skriver forsvareren.

Stjal bil

Stein Aasheim var en av de første som kom til åstedet ved Skjombrua. Han satte på nødblink og bisto i arbeidet med å redde liv.

– Jeg trodde det var en trafikkulykke, og hjalp til på stedet med en skadet person. Men da jeg skulle gå tilbake til bilen min da var den ikke der, sier Aasheim til VG.

Aasheim varslet politiet om at bilen hans – en grå Citroën C5 – var stjålet. Biltyveriet ble satt i sammenheng med knivstikkingen. Det ble straks sendt ut en etterlysning.

Internt i politiet ble den navngitte mannen etterlyst. Publikum ble oppfordret til å varsle inn eventuelle observasjoner, men ble sterkt advart mot å kontakte føreren av den stjålne bilen.

Føreren ble ansett som «farlig og bevæpnet», ifølge politiet. Ved 21-tiden meldte den etterlyste mannen seg for politiet. Han troppet da opp på Narvik politistasjon