Onsdag morgen bekrefter operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK at mannen som meldte seg til politiet tirsdag kveld har blitt avhørt.

Mannen i 20-årene er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

– En grunn til at vi ønsket å avhøre han raskt er at de forklaringer som kommer rett etter et forhold er den som er mest riktig sa Sletteng til Fremover natt til onsdag.

Les mer: Antatt drapsmann har meldt seg for politiet

Avhørt i natt

Politiet ønsker ikke å kommentere hva som kom frem i avhøret. Midtre Hålogaland politidistrikt opplyser til ht.no at politiet vil snart komme med vidrere informasjon om hendelsen.

Før avhøret ble den siktende undersøkt av helsepersonell som vurderte hans fysiske og mentale tilstand.

I 10-tiden onsdag skriver politiet i en pressemelding at det formelle avhøret ble besluttet iverksatt i dag og pågår nå. Det er anmodet om rettsmøte i Ofoten tingrett klokka 13.00, der politiet vil fremme påstand om fire uker varetekt. Nordland politidistrikt vil holde pressekonferanse i Narvik klokka 13.00.

Siktede har fått oppnevnt en lokal forsvarer, Egil Malm.

Stjal bil

Det var i 17.30-tiden tirsdag at politiet meldte om en trafikkulykke ved Skjombrua i Narvik. Ifølge meldingen hadde en bil kjørt i fjellveggen. Da patruljen kom til stedet viste det seg at to personer var hardt skadd, formentlig av stikkvåpen. En person ble fløyet til sykehus med ambulansehelikopter – den andre personen ble bekreftet omkommet på stedet.

Stein Aasheim var en av de første som kom til åstedet ved Skjombrua. Han satte på nødblink og bisto i arbeidet med å redde liv.

– Jeg trodde det var en trafikkulykke, og hjalp til på stedet med en skadet person. Men da jeg skulle gå tilbake til bilen min da var den ikke der, sier Aasheim til VG.

VG skriver at alle de involverte – også den siktede – er menn i begynnelsen av 20-årene.

Tilstanden til en ung mann som er sendt til sykehuset i Narvik, er stabil, får NRK opplyst fra pressevakt ved UNN. Han har alvorlige skader, og blir værende på sykehuset i Narvik for videre oppfølging.

Tips oss:

  • Ring 770 18 000 (telefonen er betjent hele døgnet)

  • Send e-post til tips@ht.no

  • Send SMS eller MMS til 2399, kodeord HT TIPS