Arbeiderpartipolitiker Kari-Anne Opsal, som for tiden er på reise i Italia, sier at hun har sansen for Grottebadets idé om havbad.

– Jeg synes det er en kjempespennende idé. Så må vi finne ut om dette er noe vi ønsker og kan gjennomføre. Men med så fin havn skulle vi gjerne åpnet den mer og skapt enda mer liv i sentrum, sier hun.

Opsal benytter også muligheten til å skryte av Grottebadet og de som jobber der.

– Kjetil og de andre ansatte er helproffe og kan det som skal til for å drifte et prosjekt som dette. En mulighet fremover er å lage et forprosjekt og høre hva Harstad havn tenker. Jeg håper ideen får tid til modning og ikke blir skutt ned for fort.

Mylder av ideer

Havnesjef Ivar F. Hagenlund sier at han kjenner til ideen fra Grottebadet.

– Vi stiller oss ikke negative. Plass er likevel en stor utfordring og det er mange som foreslår nye prosjekter i havna. Det gjelder alt fra flytende kunstverk til gangveier i havnebassenget, sier Hagenlund.

Han sier at folk ikke må glemme hovedformålet med den nye havna:

– Det er å skape landsdelens flotteste marina og gjestehavn. Da må det også være plass til båter.

Kan få 33 prosent fra Staten

Arild Hansen i selskapet Lite-House bygger havbad og sier at mange kommuner nå tar kontakt. Selskapet står blant annet bak løsningen som Arendal har valgt å bygge ut.

– Prosjekter som dette kan ta tid å bygge ut, men hvis kommunen er med på laget ser jeg for meg at de kan ordne reguleringsplanene ganske raskt.

Han ber initiativtakerne i Harstad se på hva man kan få av hjelp fra statens spillemidler til idrettsanlegg.

– I Arendal bygget man 25-metersbasseng. Da kvalifiserer man til å få 33 prosent av investeringene tilbake. Flytende garderobe, badstu og stupetårn vil også kunne bygges med samme rabatt, sier Hansen.

Lite-House sier at alt du kan tenke deg kan bygges flytende. Musikkscene og helsestudio er noe av det de tilbyr i tillegg til flytende svømmebasseng.

Arendalbassenget måler 25 ganger 10 meter og kan ta 60 badende i slengen.