Mellom 2,5 og 3 millioner gjester har besøkt Grottebadet siden oppstarten i 2003. Nå leter de ansatte etter nye og spennende prosjekter. Det er lettere sagt enn gjort å utvide badelandets areal, men på en reise til Helsinki i november i fjor så daglig leder Kjetil Christoffersen og teamleder Tuulia Laitinen en mulig løsning: Havbad.

– De har et gigantisk anlegg med pariserjul, restaurant og utescene som vi ikke har plass til her, men det er godt mulig at vi kan få til en mindre versjon med sauna og omkledningsrom, sier Christoffersen.

Han sier at Grottebadet etter mange år med overskudd kan drift, badevaktvirksomhet og alt det andre som skal til.

Les også: Styrelederen for Grottebadet tenner på ideen

– Mye må avklares, og vi ønsker ikke tråkke i andres bed. Vi ønsker likevel å lansere ideen og få innspill fra havna, politikerne og andre. Styret vårt er gira, og det synes jeg er inspirerende, sier Christoffersen.

Han synes det er spennende å se for seg nattbad i sommersol, nordlysbad, snøbad, utendørs svømmestevner med mer.

BURSDAG: Torsdag er Grottebadet nøyaktig 14 år gammelt. Det feires med livemusikk og badeshow. I bursdagsgave ønsker daglig leder Kjetil Christoffersen et utendørs badeanlegg i havna. – Det vil styrke Harstad ytterligere som en attraksjon. Nå ønsker vi at alle parter er med på å diskutere mulige løsninger. Foto: Lars Richard Olsen

Oppvarmet og sauna

Løsningen han ser for seg består av en lekter som renser og varmer opp vannet.

– Arendal har et konsept vi ser på. Det kostet rundt 10 millioner kroner, sier Christoffersen.

I Finland besøkte han også et sauna-anlegg som han også kan bygges i miniversjon ved havbadet.

25-metersbassen: Slik ser det ut i Arendal der et anlegg til rundt 10 millioner kroner har gitt nytt liv til området. Foto: LITE-HOUSE

– Resultatet kan bli en attraksjon som skaper mer aktivitet i sentrum. Jeg håper folk vil bli med på å tenke høyt rundt dette. Kunne også en utescene være noe vi kunne få til i sentrum? Kanskje kunne også en kaldkulp med renset sjøvann plasseres sammen med anlegget.

Christoffersen legger ikke skjul på at det er et ønske om å utvide badelandet som ligger bak utspillet.

– Mange badeland utvider areal og får flere avdelinger. Men å utvide hos oss er en utfordring. Vi bruker det vi har av plass og mer til.