Harstad: Kulturskolen i Harstad forsetter å produsere talenter. For 11. gang på rad har kandidater fra Harstad fått drømmestipend. Også denne gangen ble det delt ut to stipender. De ble delt ut torsdag kveld, da det var takkekonsert for året som har gått fra byens tre utdanningsinstitusjoner innen kultur. Elever fra Heggen videregående skole, linje for musikk og drama, Marios musikkskole og Harstad kulturskole fremførte et variert program, og som ett av flere høydepunkt i forestillingen, ble Drømmestipendene delt ut.

Drømmestipendet består av 100 stipendier à 10.000 kroner, og deles ut av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping til utvalgte over hele landet.

Talentfabrikk

Hvert år siden 2006 har en av Harstads nominerte fått stipend. Ikke mange andre kommuner kan skilte med en så stabil leveranse av talenter.

Årets juryledere for Drømmestipendet er fiolinistsøskenene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing,

– Drømmestipendet tildeles ungdom i en alder der mye forandrer seg, og behovet for å bli sett og få påfyll av inspirasjon kan være avgjørende for den videre satsingen, sier de to.

Freya Torsfred

Freya Borghild Torsfred (17), var nominert innen dans, og fikk stipend.

– Dans er en stor del av livet mitt og mer enn bare en hobby. Til sommeren har jeg danset i totalt 12 år, 11 av disse årene på Harstad kulturskole, sier danseren som startet med klassisk ballett da hun gikk i 2. klasse, og som senere har startet med jazz og moderne dans. Freya har hatt hovedrollen i kulturskolens oppsetninger «Ida´s blomst» og «Trollmannen fra Oz».

Nora Berg Markussen

Også 17 år gamle Nora Berg Markussen ble plukket ut som prisvinner for sin låtskriving.

– Jeg har holdt på med musikk så lenge jeg kan huske og det er noe jeg virkelig brenner for. Jeg har skrevet forskjellige egne tekster opp gjennom årene, men de siste årene har jeg virkelig fått sansen for visesang og tekster på nordnorsk. Å skrive melodi og arrangement til gamle dikt er også noe jeg syns er veldig interessant og lærerikt, og ikke minst morsomt, sier hun.

Takket foreldre

Begge takket de som har støttet dem; fra foreldre, lærere og venner.

– Jeg vil også takke spesielt til venninna mi, Vilde. Uten henne, ville jeg fått dette. Også er det veldig fint å stå her sammen med min aller beste venninne, Freya. Vi har alltid støtte hverandre, og gått gjennom mye sammen.

Ordfører Marianne Bremnes holdt også en tale. Hun er medlem av Norsk kulturskoleråd, og skrøt veldig av begge jentene.

Skånlandvinner

Jonas Larsen (13) fra Skånland er også tildelt drømmestipend innen visuell kunst.

Han får overrakt stipendet 19. mai, da kulturskolen i ETS inviterer til åpent hus.

låtskriver: Nora Berg Markussen fremførte flere egenkomponerte låter under konserten. Foto: Øivind Arvola
dans: Freya Torsfred danset til musikk av Siri Nilsen med sin egen koreografi. Foto: Øivind Arvola