Hundre utvalgte får drømmestipendet på 10.000 kroner fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.  Av fem mottakere fra Troms er Kråkenes den eneste fra sørfylket.

Han spiller piano, gitar og synger. I sin presentasjon av seg selv sa han:

- Jeg har drevet med musikk så lenge jeg kan huske. Jeg begynte å spille piano på Harstad kulturskole da jeg var 7 år gammel og begynte tidlig å improvisere og "finne på" musikk selv.

Nå har han i flere år komponert og skrevet sanger selv.

– Kulturskolelæreren min, Asle Skardal, har arrangert en av låtene mine for storband. Denne framførte vi på et kulturskoleprosjekt i Harstad Kulturhus, skriver Kråkenes som går på musikklinjen på Heggen Videregående skole med piano som hovedinstrument.

Kråkenes sin drøm er å glede folk med musikken sin.

– Jeg har lyst til å satse på en musikalsk karriere der jeg komponerer musikk og skriver tekster. Det å kunne drive ut et budskap gjennom sang og toner føles verdifullt for meg. Å bidra med musikken er det jeg kan best, og det å kunne uttrykke seg gjennom musikken gir en fantastisk følelse.

De 10.000 kronene Mathias Kråkenes får skal brukes til bedre utstyr til lydopptak og til reiser for å ta timer og lære mer om komponering og tekstskriving.