Slik ser skissen til verket av Ingeborg Annie Lindahl ut.

Ingeborg Annie Lindahl har fått millionoppdraget med å lage kunstverket som skal stå utenfor det nye Statoilbygget. Det ble klart onsdag.

Det er et av årets største kunstprosjekt i nord, og skal stå foran byggets hovedinngang. Temaet for prosjektet er "Lyset i nord", og Lindahls verk har fått navnet "Lys over land".

Permanent kunstprosjekt

I forbindelse med det nye Statoilbygget i Harstad sentrum skal det lages et permanent kunstprosjekt knyttet til bygget og Stien langs sjøen. Det er leietaker Statoil og byggeier Kaarbø Eiendom som utlyste prosjektet.

Lindahl er en flermedial kunster som bor og virker fra Harstad. Hun har lagt bak seg et utrolig aktivt år, og har hatt mange utstillinger og prosjekter nasjonalt og internasjonalt.

Millionoppdrag

Budsjettet er inntil en million kroner. Utlyserne har bedt kunster ta hensyn til at kunstverket skal være motstandsdyktig mot vær og vind, være synlig fra alle sider og tilpasset en sentral og tilgjengelig beliggenhet i bynære omgivelser.

Om ett år skal kunstprosjektet avdukes utenfor det nye Statoilbygget i Harstad.

I tillegg til Lindahl, var det to andre kunstnere, billedkunster Ane Mette Hol og tegnekunstner Marit Victoria Wullf Andreassen, som var invitert og honnorert for å levere sine forslag. Alle med tilknytning til landsdelen var også invitert til å levere ideskisser.

Ingeborg Annie Lindahl har fått oppdraget å lage verket som skal stå utenfor det nye Statoilbygget i sentrum. her er hun sammen med statoilsjef Morten Loktu og ordfører Marianne Bremnes. Foto: Øivind Arvola