Sangtalentet fra Harstad iimponerte stort i finalen lørdag kveld, og med stor selvsikkerhet fremførte hun sin egen låt "Du gjør mæ så glad" foran et fullsatt Oslo Spektrum. Hun holdt nervene under god kontroll og leverte en vokalprestasjon på høyt nivå. Det holdt til seier.

Av 700 innsendte bidrag var ti barn plukket ut til å stå på scenen finalekvelden.

Thea hadde ikke trodd hun skulle vinne hele konkurransen.

- En drøm som kommer i oppfyllelse, sier en tydelig berørt Thea, med tårer i øynene, til Harstad Tidende.

Det er første gangen hun sto på en så stor scene.

Tidligere år har det vært både grupper og band på scenen, men i år var det ti soloartister med et bredt spekter av sang, alt fra rap til de lyseste toner.

- Thea er helt fantastisk, hun skinner på scenen, sier programleder Margrethe Roed.

7260 publikummere hadde møtt opp i Oslo spektrum for å se på finalen som gikk av stabelen i kveld. Både venner og familie av Thea hadde tatt fly fra Harstad for å se på. Heiagjengen hennes var på over 180 personer og var svært synlig i salen med sine gule, selvlysende t-skjorter.

Thea vil spesielt takke venninnen sin Vilde, som hun skrev sangen til.

 -Hun er så trivelig og vil meg bare det beste. Tusen takk alle sammen!

– Det føles helt fantastisk. Det er mulig fotballkarrieren må vente litt nå, sa Harstad-jenta gledestrålende til Aftenposten.

Drømmen er nemlig å bli fotballproff og sanger.

Venninnesang

Vinnersangen handler om bestevenninnen Vilde, som Thea har kjent siden de gikk på babydans sammen.

Det hele startet for et år siden. Da hadde Thea i hovedsak drevet med dans og fotball, men ville gjerne synge også. Så hun ble med koret Gospel Stars i Harstad, og fikk synge et solonummer under en julekonsert.

– Det var egentlig da vi oppdaget hennes sangtalent, sier pappa Petter Kulseng.

Etter de gode tilbakemeldingene tok Thea sang litt mer på alvor. Finalelåten er et resultat av en tullesang hun startet å lage sammen med venninna Vilde Seime Johnsen om det forholdet de har i lag. Thea skrev sangen ferdig, og fikk hjelp av den lokale musikeren Frode Skarsem til å sette akkorder til og kvalitetssikre låta. Den ble så spilt inn på en mobiltelefon og sendt inn til MGPjr-juryen.

– Det var en ubeskrivelig følelse å bli plukket ut til audition. Og det gikk litt i svart da jeg fikk vite at jeg var i finalen. Det var et lite sjokk, sier Thea.

Nå har hun gått hele veien og vunnet Norges hjerter og MGPjr.